Smehovci smo štirje preprosti in nasmejani fantje. Prihajamo iz Šaleške doline, natančneje iz Šoštanja. Naši začetki segajo v leto 2010, ko smo se srečali na eni izmed veselic in že po nekaj minutah ugotovili, da imamo tudi mi enkrat željo stati na odru ter igrati ljudem. Ni minil niti teden, ko smo že imeli prve vaje, od takrat naprej pa smo nerazdružljivi. Poleg glasbe, ki vsem pomeni ogromno, nas povezuje tudi močno prijateljstvo.


Ljudje nas prepoznajo predvsem po dobri volji, pozitivni energiji, 4-glasnem petju in še bi lahko naštevali. Na nastopih se nam vedno dogajajo razni pripetljaji, ki opravičujejo naše ime. Naš pevec Andrej, je na nekem koncertu ob priklonu publiki, prevrnil nekaj stojal z mikrofoni; zgodilo se nam je tudi, da smo skoraj prevrnili celotno sceno na enem izmed koncertov, kjer smo nastopili; se izgubili na poti na nastop; torej nikoli nam ni dolgčas, ko smo skupaj.


Zelo ponosni smo tudi na vse naše dosežke, leta 2013 smo prejeli kar dve prestižni nagradi na festivalu Števerjan (nagrado za najboljšo trio zasedbo in najlepšo melodijo festivala). V istem letu smo prejeli tudi zlatega pastirčka na Graški gori, uvrstili smo se tudi med najboljših 6 polk Slovenske polke in valčka leta 2013.
 
Ogromno truda in časa vložimo tudi v naš vsakoletni, samostojni koncert ‘V pomlad s Smehom’, ki vsako leto privabi vse več naših poslušalcev. Seveda pa smo izmed vseh stvari najbolj veseli naših poslušalcev, ki z nami rajajo dolgo v noč in nas zvesto obiskujejo kjerkoli igramo.

Fantje bomo tako še naprej ustvarjali samo za vas, vi pa nas redno spremljajte, saj vam imamo še veliko pokazati!